Voor al het onderhoud aan uw Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.

Al Ruim 30 jaar een begrip in Lelystad!
 

Uw automatische versnellingsbak vergt specifiek onderhoud!

Bij regulier onderhoud van uw auto wordt namelijk wel de motorolie en het oliefilter vervangen, maar de olie in de versnellingsbak niet. Dit is echter wel belangrijk!  
Laat uw automaat periodiek spoelen door ons bij Carstad.


Automaatbak spoelsysteem

wij beschikken over een geavanceerd spoelautomaat met een krachtig reinigingsproces waarmee Eric in de werkplaats uw automaatbak spoelt, reinigt en voorziet van verse vloeistof.  Het spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief de koppelomvormer, wordt gepompt bij een draaiende motor. Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd.

Voorkom reparaties aan uw automaatbak

Het niet regelmatig spoelen, reinigen en verversen leidt tot vervuilde olie en een slechte smerende werking. Deze factoren veroorzaken op termijn storingen wat leidt tot dure reparaties en revisies. Voorkomen is beter dan genezen!

Wat wordt er uitgevoerd?

We flushen uw automaat door deze aan te sluiten aan ons flushapparaat. Bij het flushen wordt een speciaal flushmiddel toegevoegd. Wanneer mogelijk vervangen we het ATF-oliefilter. Uiteraard verversen wij ook de automaatbak olie.   We spoelen dus niet alleen uw automatische transmissie.  Ook de automaatbak olie wordt ververst.

koppelmomenten van de automaat worden ook opnieuw ingesteld. dit gaat met behulp van de diagnose computer.Mogelijke klachten

Door vervuiling kunnen er diverse klachten optreden zoals:

  • De automaat schokt tijdens het doorschakelen
  • De automaat heeft moeite met het kiezen en vasthouden van een versnelling
  • De kick-down functie werkt niet meer goed
  • Het toerental van de automaatbak schommelt 
  • De automaat slipt tijdens het schakelen
  • Het brandstofverbruik wordt hoger

In de praktijk merken wij dat dit soort klachten regelmatig worden veroorzaakt door een vervuilde automaatbak en verouderde automaat-olie. Wanneer u de automaat laat spoelen is er een reële kans dat de klachten afnemen of zelfs oplossen.